Een Jammerlijck Klaachlied

De voorstelling “Een Jammerlijck Klaachlied” op 1 en 2 juni in de Gertrudiskerk in Workum is goed ontvangen.  De Leeuwarder Courant noemde het “een onvergetelijke geschiedenisles”. Jan Arendz speelde  Caspar de Robles en Thijs Feenstra de burgemeester van Workum uit die jaren, Frederik van Inthiema. Verder werkten mee het Frysk Fanfare Orkest, jazzkwartet Talking Cows en het koor Sjongsum uit Workum en sopraan Tineke Rozeboom en een aantal muzikanten en figuranten. Tegen de achtergrond van geprojecteerde filmbeelden werd het verhaal van de Nederlandse opstand tegen de Spanjaarden van twee kanten belicht.Marijke Geertsma was verantwoordelijk voor de regie en productie.

It wie op in Simmerjûn

Jan Arendz speelt volgend jaar met de van toneel, film en televisie bekende actrice Joke Tjalsma uit Amsterdam (geboren in Nijland en opgegroeid in Sneek) “It wie op in Simmerjûn”. Dit Friestalige toneelstuk is geschreven door Bouke Oldenhof en wordt geregisseerd door Jos Thie. Het verhaal van deze productie van Pier21 gaat over Theo en Anneke die elkaar op latere leeftijd hebben ontmoet. Theo helpt Anneke zo goed als het maar kan bij het vinden van de goed plekje voor haar vader Daniël en haar moeder Wimmy, in een verzorgingshuis. Deze ouders zijn nu op een leeftijd dat ze niet meer met Daniëls grote hobby het draaiorgel op pad kunnen. Daniël en Wimmy hebben echter andere plannen. Zij willen niet afhankelijk van anderen zijn. Ze willen samen uit het leven stappen, na een laatste dans op de muziek van “It wie op in Simmerjûn”. De première is op 16 januari in Theater Sneek.

Bokwert 2018 een groot succes

De theatervoorstelling “Bokwert Kulturele Hoofdplaats 2018” is een groot succes gebleken. Sinds vorig jaar oktober hebben wij met Anneke Hondema en technicus Wouter van der Wal het door Bonne Stienstra geschreven toneelstuk 34 keer gespeeld. De voorstellingen trokken ruim 5500 bezoekers. Sommigen bezochten de voorstelling meerdere keren.

knop_meerinfo