Een Jammerlijck Klaachlied

Jan en Marijke werken mee aan de voorstelling “Een Jammerlijck Klaachlied”, die op 1 en 2 juni wordt gespeeld in de Gertrudiskerk in Workum (aanvang 20.45 uur). Marijke Geertsma doet de regie en productie. Jan Arendz is Caspar de Robles en Thijs Feenstra de destijdse burgemeester van Workum, Frederik van Inthiema. Verder werken mee het Frysk Fanfare Orkest, jazzkwartet Talking Cows en het koor Sjongsum uit Workum en sopraan Tineke Rozeboom en ook nog een aantal Spaanse muzikanten en figuranten. Tegen de achtergrond van geprojecteerde filmbeelden wordt het verhaal van de Nederlandse opstand tegen de Spanjaarden van twee kanten belicht. Lees meer

Bokwert 2018 een groot succes

De theatervoorstelling “Bokwert Kulturele Hoofdplaats 2018” is een groot succes gebleken. Sinds vorig jaar oktober hebben wij met Anneke Hondema en technicus Wouter van der Wal het door Bonne Stienstra geschreven toneelstuk 34 keer gespeeld. De voorstellingen trokken ruim 5500 bezoekers. De laatste voorstelling was 10 maart in Terkaple en daar was de gedeputeerde van cultuur Sietske Poepjes met haar moeder ook aanwezig. De reacties waren geweldig. Sommigen bezochten de voorstelling meerdere keren. Hier reacties van enkele bezoekers van Bokwert.
“Wat hebben jullie de personages en al het gedoe om de organisatie van zo’n hoofdstad  eromheen fantastisch met een knipoog weergegeven.”
“Wat hebben wij ons bijsterbaarlijk vermaakt gisteren. Wij scheurden ons de buizen somtijden uit. Omdat er verder geen kunde was onder het volk zijn we na de tijd al weer rap op huis   aangegaan. Zodoende waren we op e tijd weer thuis en konden we nog even na zitten te  genieten met een slokje.”

knop_meerinfo