ECHT WIER!

Dit nieuwe en oorspronkelijk Fries toneelstuk van Bonne Stienstra wordt gespeeld door Jan Arendz en Marijke Geertsma met als speciale gast Frâns Faber, tekenaar, illustrator en muzikant. De regie is weer in handen van Bruun Kuijt.
‘Als je lang bij elkaar bent, valt er weleens een stilte.
Een stilte die misschien steeds langer duurt, omdat het meeste al is gezegd.
Maar als de relatietherapeut wil, dat je elke dag een uurtje met elkaar praat, dan doe je dat, dan ga je er voor zitten.
Dan komen de verhalen, misschien wel geheimen, nog nooit eerder verteld.
Dan blijkt, dat hoe lang je ook bij elkaar bent, nog steeds niet alles is gezegd.’
Echt Wier! is een voorstelling over dagelijkse zaken, over praten en zwijgen, over trouw en eenzaamheid, over opruimen en bewaren, over slapen en wakker liggen, over weer en wind, over toen, over nu, over straks.
Jan Arendz en Marijke Geertsma zijn in het dagelijkse leven niet alleen collega’s maar ook man en vrouw. Zij kennen het probleem van een echtpaar op leeftijd, dat doordat zij dagelijks bij elkaar zijn, uit elkaar kunnen groeien.
Jan en Marijke verbreken de stilte, vertellen verhalen en spelen scènes, komisch en uit het leven gegrepen.

Corona betekent uitstel

Echt Wier! zou worden gespeeld op vele locaties in Fryslân in dorpshuizen en in schouwburgen. Maar… als gevolg van de corona-maatregelen, minder publiek in de zaal vanwege de 1,5 meter bepaling, is, samen met zaaleigenaren en organisaties, besloten de speelperiode in januari 2022 te starten. Kijk geregeld op deze webside voor het laatste nieuws. Meer over het stuk

affiche

Jan Arendz in de Wettertoer

Drie voorstellingen zullen op 16 en 17 oktober te zien zijn in het zwembad van Sportstad Heerenveen. De Wettertoer gaat over de Heerenveense watertoren die in 1980 is gesloopt. Jan Arendz van JM Teaterwurk speelt mee, net als de bekende uit Sneek afkomstige actrice/zangeres Maaike Schuurmans en de eveneens in de Waterpoortstad Sneek opgegroeide Michael de Roos, onder meer bekend van GTST en diverse andere producties. Andere rollen zijn voor de jeugdige Jesper Minkes en Jacob Hettinga. Ook leden van de zwem-, synchroon– en waterpolovereniging HZ&PC gaan letterlijk en figuurlijk te water. Overigens was ook Michael een verdienstelijk wedstrijdzwemmen bij Neptunia in Sneek. Zaterdag 16 oktober zijn er twee voorstellingen en zondag een (zie voor meer informatie www.dewettertoer.nl)..

Jan Arendz