Echt Wier! gaat van start

Echt Wier! zal worden gespeeld op vele locaties in Fryslân in dorpshuizen en in schouwburgen. Op grond van de mogelijkheden die vanwege de corona zijn geschapen, kan het stuk vanaf 7 januari in een Fries dorpshuis of theter worden gespeeld.. Vind hier de speellijst. Kijk geregeld op deze webside voor het laatste nieuws. Meer over het stuk

Dit nieuwe en oorspronkelijk Fries toneelstuk van Bonne Stienstra wordt gespeeld door Jan Arendz en Marijke Geertsma met als speciale gast Frâns Faber, tekenaar, illustrator en muzikant. De regie is weer in handen van Bruun Kuijt.
Echt Wier! is een voorstelling over dagelijkse zaken, over praten en zwijgen, over trouw en eenzaamheid, over opruimen en bewaren, over slapen en wakker liggen, over weer en wind, over toen, over nu, over straks.
Jan Arendz en Marijke Geertsma zijn in het dagelijkse leven niet alleen collega’s maar ook man en vrouw. Zij kennen het probleem van een echtpaar op leeftijd, dat doordat zij dagelijks bij elkaar zijn, uit elkaar kunnen groeien.
Jan en Marijke verbreken de stilte, vertellen verhalen en spelen scènes, komisch en uit het leven gegrepen.

Wilt u graag dat FRÂNS FABER een portret (geen karikatuur) maakt van uzelf en/of uw partner?
Dat kan een uur voor … en na de voorstelling van ECHT WIER!
Opgave bij jmteaterwurk@hotmail.com
Wie zich het eerst aanmeldt, heeft de meeste kans bij Frans, want vol is fol.

Jan Arendz in de Wettertoer

Jan Arendz

Drie voorstellingen van De Wettertoer waren in oktober te zien in het zwembad van Sportstad Heerenveen. Het ging over de watertoren die in 1980 is gesloopt. Jan Arendz speelde de architect van de toren, Kuipers. Verder waren er rollen voor actrice/zangeres Maaike Schuurmans en de acteur Michael de Roos, beiden afkomstig uit Sneek. .Op de foto Jan Arendz met  Jesper Minkes. Ook leden van de zwem-, synchroon– en waterpolovereniging HZ&PC gingen letterlijk en figuurlijk te water.