It wie op in simmerjûn

Op woensdag 16 februari ging in Theater Sneek de voorstelling “It wie op in simmerjûn” in première`, op 24 maart was de laatste voorstelling. Jan Arendz speelde dit stuk samen met de van toneel, film en televisie bekende actrice Joke Tjalsma uit Amsterdam (geboren in Nijland en opgegroeid in Sneek). Het publiek was na afloop enthousiast en ook de recensie van de Leeuwarder Courant mocht er zijn. (Lees hier wat recensent Gooitzen Eenling  en andere media over het stuk schreven.) Deze Friestalige productie van  Pier21 is geschreven door Bouke Oldenhof en geregisseerd door Jos Thie. Het verhaal gaat over Theo en Anneke die elkaar op latere leeftijd hebben ontmoet. Theo helpt Anneke zo goed als het maar kan bij het vinden van de goed plekje voor haar vader Daniël en haar moeder Wimmy, in een verzorgingshuis. Deze ouders zijn nu op een leeftijd dat ze niet meer met Daniëls grote hobby het draaiorgel op pad kunnen. Daniël en Wimmy hebben echter andere plannen. Zij willen niet afhankelijk van anderen zijn. Ze willen samen uit het leven stappen, na een laatste dans op de muziek van “It wie op in Simmerjûn”. (Foto Den Engelsman)

De man van je leven

J&Mteaterwurk zet na de zomer van 2019 “De man fan dyn  libben” op de planken. Het is een vertaling van het stuk dat Arthur Japin schreef op basis fan zijn boek uit  2013. Het verhaal draait om de ernstig zieke Tilly die niet wil dat haar man alleen achterblijft. Zij zoekt een goede vriendin voor hem en als die op visite komt, blijkt dat de twee elkaar al heel goed kennen. De drie rollen worden gespeeld door Marijke Geertsma, Anke Bijlsma en Jan Arendz.Meer over het stuk en de personages, klik hier.

Jan Arendz op de preekstoel

Vrijdag 9 november stond Jan Arendz in de Sneker Oosterkerk op de preekstoel. Niet als lekenprediker, maar als de verteller van het “Verhaal van Sneek”. Jan Brens, bekend van een aantal muzikale elementen had de “hoogtepunten” van de Sneker historie gelardeerd met toepasselijke liedjes. Die werden gebracht door de sopraan Jannet Rienks, het Súdwestkoor en Shantykoor De Brûskoppen uit Scharnegoutum. Het publiek in de zo goed als volle kerk beluisterde de muziek die verzorgd werd door het Fries Blazers Ensemble en pianist/organist Jan Moens.