JM Teaterwurk komt met Friese versie stuk Japin

Ysbrechtum – JM Teaterwurk komt in oktober 2019 met in nieuw stuk. Het is een Friese bewerking van “De Man van je leven” van Arthur Japin. Naast Marijke en Jan van JM Teaterwurk doet ook Anke Bijlsma mei.

Het stuk gaat over de relatie tussen drie mensen. De man en de vrouw zijn al meer dan 20 jaar een stel als duidelijk wordt dat de vrouw zo ziek is dat met het ernstigste rekening moet worden gehouden. Zij plaatst een contactadvertentie in de krant om haar man na haar dood niet alleen achter te laten.Als de vrouw die reageert op de advertentie binnen komt, beginnen de verwikkelingen.

Op de foto van Henk Doevendans van links naar rechts Anke Bijlsma, Marijke Geertsma en Jan Arendz op de planken in Ysbrechtum.

Gastspeelster Anke Bijlsma is onder andere actrice bij “teaterstifting Achmea Culpa”, programmeur bij de Garnalefabryk van Moddergat en is daarnaast productieleidster en regisseur bij een aantal gezelschappen. De regie van het stuk, dat Japin maakte door zijn boek met dezelfde naam te bewerken, is in handen van Bruun Kuijt.

 

 

 

 

 

 

 

Dixieland Connection

De plannen voor het seizoen 2019-2020 werden bekend gemaakt tijdens de goed bezochte “freonemiddei” van JM Teaterwurk in het dorpshuis van Ysbrechtum. Jan en Marijke vertelden daar over het afgelopen theaterseizoen en over wat er kommen gaat. De praatjes werden “onderbroken” door muziek van de Dixieland Connection.