De man van je leven

scene

J&Mteaterwurk zet vanaf 4 oktober 2019 “De man fan dyn  libben” op de planken. (Foto J1 Film en Fotografie)

Het is een vertaling van het stuk dat Arthur Japin schreef op basis fan zijn boek uit  2013. Het verhaal draait om de ernstig zieke Tilly die niet wil dat haar man alleen achterblijft. Zij zoekt een goede vriendin voor hem en als die op visite komt, blijkt dat de twee elkaar al heel goed kennen.

De drie rollen worden gespeeld door Marijke Geertsma, Anke Bijlsma en Jan Arendz. Meer over het stuk en de personages, klik hier.

Waar en wanneer wordt
"De man fan dyn libben" gespeeld?

Er zijn al veel data en speellocaties van “De man fan dyn libben” bekend.
Deze staan op de speellijst die via deze link is te vinden.

It wie op in simmerjûn

“It wie op in simmerjûn” dat in januari 2018 in première ging, is een groot succes geweest. Jan Arendz speelde dit stuk samen met de van toneel, film en televisie bekende actrice Joke Tjalsma uit Amsterdam (geboren in Nijland en opgegroeid in Sneek). Het publiek was na afloop enthousiast en ook de recensies mochten er zijn (llees hier meer). De Friestalige productie van  Pier21 is geschreven door Bouke Oldenhof en geregisseerd door Jos Thie. Het verhaal gaat de keuzes die kinderen en hun ouders moeten maken als het levendseinde nadert (Foto Den Engelsman).

Jan Arendz op de preekstoel

Vrijdag 9 november 2018 stond Jan Arendz in de Sneker Oosterkerk op de preekstoel. Niet als lekenprediker, maar als de verteller van het “Verhaal van Sneek”. Jan Brens, bekend van een aantal muzikale elementen had de “hoogtepunten” van de Sneker historie gelardeerd met toepasselijke liedjes.