In 2017 speelde J&Mteaterwurk nog eens de voorstelling: ’Skûlje yn Jorwert’. Een toneelstuk naar aanleiding van het boek ‘Nachtboek van een kerkuil’, geschreven door Bas van Gelder. In 2016 was het een groot succes. Daarom in 2017 een ‘reprise…’

Bas van Gelder is dominee geweest in Jorwert, precies in de oorlogsjaren ’40-45’. Alhoewel het er in eerste instantie op lijkt dat Jorwert weinig zal merken van de Duitse bezetting, in vergelijking met Leiden waar hij vandaan komt, gaat ook in Jorwert de oorlog een rol spelen. De dominee, die moet onderduiken (in zijn eigen kerk), wordt verraden en opgepakt en naar de gevangenis in Leeuwarden gebracht. Jorwert is een hechte gemeenschap, maar in dit dorp wonen behalve verzetsmensen, ook mensen die de filosofie van Hitler aanhangen. Het is een kleine gemeenschap, die prachtig wordt gadegeslagen en beschreven door een dominee die van buiten Friesland in Jorwert komt te wonen en te werken in de oorlogsjaren. Het zijn juist deze jaren, waarin menselijke eigenschappen zich scherper profileren.

Wij ontvingen het publiek met koffie en thee in café ‘Het Wapen van Baarderadeel’. Daarna werd er weer gewandeld door Jorwert, zodat iedereen een beetje inzicht en begrip kreeg van het dorp in die oorlogsjaren. Tijdens de wandeling werd een tentoonstelling bekeken van speciaal materiaal uit die tijd. Als iedereen na drie kwartier terug was in het café, nam de dominee ( Jan Arendz) hen mee naar de kerk van Jorwert voor de voorstelling.

Speellijst en Kaarten

Op de speellijst staat de datum en de aanvangstijd met daarachter bestellen.
Als u op bestellen klikt, kunt u voor die dag en die tijd kaarten bestellen. Wenst u meer dan 1 kaart, dan kunt u op het bovenste pijltje klikken.

Als u 20 kaarten of meer in één keer bestelt krijgt u een korting van €1,- per kaartje.
Daarbij moet u de code invullen: Nachtboek De kaarten kunt u met IDEAL betalen.

U krijgt dan een e-mail van ons die uitgeprint moet worden en als toegangsbewijs meegenomen moet worden naar de voorstelling.

Lunch of diner


Wilt u er een mooie complete middag of avond van maken, dan kunt u er ook nog bij eten.

In café “Het wapen van Baarderadeel “ waar ook de voorstelling begint, kan vooraf of na afloop gegeten worden. Emke Dijkstra onze gastheer maakt een heerlijk buffet. U kunt kiezen uit een lunch of een diner. Deze worden in buffetvorm opgediend.

De lunch is ’s middags om 12.30 uur, inloop 12.00 uur en de lunch kost €12,50. Het diner is ’s avonds om 17.30 uur, inloop 17.00 uur en het diner kost €17,50.

Als u een kaartje koopt, kunt u bij het afrekenen en invullen van de naam, ook aangeven of u een lunch of diner wilt gebruiken. Betalen van de lunch of diner doet u na het eten bij gastheer Emke Dijkstra.