It wie op in simmerjûn

Jan Arendz speelt volgend jaar met de van toneel, film en televisie bekende actrice Joke Tjalsma uit Amsterdam (geboren in Nijland en opgegroeid in Sneek) “It wie op in Simmerjûn”. Dit Friestalige toneelstuk is geschreven door Bouke Oldenhof en wordt geregisseerd door Jos Thie. Het verhaal van deze productie van Pier21 gaat over Theo en Anneke die elkaar op latere leeftijd hebben ontmoet. Theo helpt Anneke zo goed als het maar kan bij het vinden van de goed plekje voor haar vader Daniël en haar moeder Wimmy, in een verzorgingshuis. Deze ouders zijn nu op een leeftijd dat ze niet meer met Daniëls grote hobby het draaiorgel op pad kunnen. Daniël en Wimmy hebben echter andere plannen. Zij willen niet afhankelijk van anderen zijn. Ze willen samen uit het leven stappen, na een laatste dans op de muziek van “It wie op in Simmerjûn”. De première is op 16 januari in Theater Sneek.
Ga hier naar de speellijst

Een Jammerlijck Klaachlied

De voorstelling “Een Jammerlijck Klaachlied” op 1 en 2 juni in de Gertrudiskerk in Workum is goed ontvangen.  De Leeuwarder Courant noemde het “een onvergetelijke geschiedenisles”. Jan Arendz speelde  Caspar de Robles. Verder werkten mee Thijs Feenstra als de burgemeester van Workum uit die jaren, het Frysk Fanfare Orkest, jazzkwartet Talking Cows, het koor Sjongsum uit Workum en de sopraan Tineke Rozeboom. Marijke Geertsma was verantwoordelijk voor de regie en productie.

Jan Arendz vertelt verhaal van Sneek

Op 9 november vertelt Jan Arendz het verhaal van Sneek. Dirigent/saxofonist Jan Brens maakte dit muzikale overzicht van de historie van de Waterpoortstad. In vogelvlucht passeren diverse gebeurtenissen de revue.De uitvoering van dit project is op vrijdag 9 november 2018 om 20.00 uur in de Sneker Oosterkerk aan de Leeuwarderkade. Jan Arendz is de verteller. Sopraan Jannet Rienks verzorgt de soli. Het Fries Blazers Ensemble brengt diverse accenten aan in dit muzikaal verhaal. De organisatie van het geheel berust bij het Súdwestkoor met toetsenist Jan Moens. De Vereniging Historisch Sneek stelde afbeeldingen van diverse locaties beschikbaar. Shantykoor “De Brûskoppen” (Scharnegoutum) komt even “om de hoek zien” (en spelen) tijdens het stuk.

"Freonen" mee
uit varen

De vrijwilligers vormen een zeer belangrijke groep “stipers” voor Marijke Geertsma en Jan Arendz. Niet alleen omdat zij de beide toneelspelers op allerlei manieren bij staan, maar ook vanwege de respons die ze van hen krijgen. Daarom  werd medio september een boottocht met een hapje en een drankje voor de meer dan 50 vrijwilligers georganiseerd. Bij daglicht werd vertrokken en in het avondlijke duister meerde de Toerist weer in Sneek af. De sfeer was zo ontspannen en feestelijk dat Jan met accordeonist Jappy Kooistra een Italiaanse aria vertolkte.

knop_meerinfo