Us Man

De voorstelling “Us Man” is geschreven door Youp van ’t Hek. In de twee delen zien vrouwen terug en vooruit op hun relaties. In deel één bereiden de twee vrouwen zich in een hotelkamer voor op een toespraak die ze zullen houden tijdens de bruiloft van hun ex-man: de twee zijn namelijk de eksen van dezelfde man die opnieuw gaat trouwen. In deel twee zitten twee vrouwen op een warme namiddag wijn te drinken in de tuin. Ze praten over hun echtgenoten zoals alleen vrouwen dat kunnen. Maar als de man erbij komt, worden de verhouden op scherp gezet. Venijn en humor zorgen ervoor dat de verwarring compleet wordt. Deze bijzonder humoristische voorstelling wordt gespeeld door Anneke Hondema, Titia Huisman en Wybe Koldyk. Een van de twee delen is vertaald door Maijke Geertsma, de andere door Gurbe Dykstra. Jan Arendz tekent voor de regie van bede delen en de muziek is van Sake Hylkema…

Kaarten foar “Us Man” zijn te bestellen bij (datum, plaats, zaal, tijd, website of e-mail en telefoonnummer):
31 maa., Holwert, De Ynset (20.00, www.mfa-holwerd.nl, 0519-562424 of 0614455874)
13 apr., Balk, Podium Gorter (20.00, www.podiumgorter.nl)
14 apr., Stiens, Nijeskalm (20.00, www.nijeskalm.nl, 058-3030920)
21 apr., Dokkum, Sense (20.15, www.sensedokkum.nl)

Fêste Grûn

Jan Arendz en Marijke Geertsma spelen samen met gitarist Eddie Mulder vanaf begin oktober een nieuwe stuk, geschreven door Tjeerd Bischoff: “Fêste Grûn” (Vaste grond).
De voorstelling gaat over Renate, een journaliste die in een stad woont. Door een ongeluk met de auto komt zij in contact met Rein, een plattelandsboer. Ze raken in gesprek en het blijkt dat ze het met elkaar goed kunnen vinden. De weduwnaar Rein worstelt met de stikstofproblematiek en met de bedrijfsopvolging. De getrouwde Renate worstelt met veranderingen in haar werk en haar thuissituatie. Renate en Rein hebben verschillende achtergrond en zijn benieuwd naar elkaars achtergronden. En ze verliezen zichzelf in de blik van de ander. En daardoor beginnen ze een andere kijk op het eigen leven te krijgen. “Fêste Grûn is een hartstochtelijk verhaal over liefde en verandering.”

feste frun