Echt Wier! eindelijk voor publiek

Het heeft even geduurd, maar eindelijk is het zover dat Echt Wier! voor het publiek op de planken kan worden gezet. Na enkele try-outs was 2 maart de première in het vertrouwde Posthuis Theater in Heerenveen. Na afloop werd er in de wandelgangen druk nagepraat over de vaak herkenbare “relatieproblemen” in het meer dan 40-jarige huwelijk van Jan en Marijke. Wat de media er van vonden, is te lezen door op Echt Wier in de pers te klikken.

Kaarten voor Echt Wier! zijn te bestellen via de adressen op de volgende speellijst. U krijgt de lijst te zien door te klikken op het blauwe en onderstreepte woord Lijst

Dit nieuwe en oorspronkelijk Fries toneelstuk van Bonne Stienstra wordt gespeeld door Jan Arendz en Marijke Geertsma met als speciale gast Frâns Faber, tekenaar, illustrator en muzikant. De regie is weer in handen van Bruun Kuijt.
Echt Wier! is een voorstelling over dagelijkse zaken, over praten en zwijgen, over trouw en eenzaamheid, over opruimen en bewaren, over slapen en wakker liggen, over weer en wind, over toen, over nu, over straks.
Jan Arendz en Marijke Geertsma zijn in het dagelijkse leven niet alleen collega’s maar ook man en vrouw. Zij kennen het probleem van een echtpaar op leeftijd, dat doordat zij dagelijks bij elkaar zijn, uit elkaar kunnen groeien.
Jan en Marijke verbreken de stilte, vertellen verhalen en spelen scènes, komisch en uit het leven gegrepen.
Meer over het stuk

Jan en Marijke bij Omrop Fryslân

Zaterdag 8 januari waren Jan en Marijke te gast bij Omrop Fryslân in het radioprogramma Op en Út. Met presentatoren Douwe Heeringa en Roelof Lousma werd gesproken over de voorstelling Echt Wier en over de gevolgen van de coronaproblemen voor het stuk. De livestream van het programma kan worden bekeken via deze link. Het gesprek vindt plaats vanaf half twaalf.

Wilt u graag dat FRÂNS FABER een portret (geen karikatuur) maakt van uzelf en/of uw partner?
Dat kan een uur voor … en na de voorstelling van ECHT WIER!
Opgave bij jmteaterwurk@hotmail.com
Wie zich het eerst aanmeldt, heeft de meeste kans bij Frans, want vol is vol.

Jan Arendz in de Wettertoer

Jan Arendz

Drie voorstellingen van De Wettertoer waren in oktober te zien in het zwembad van Sportstad Heerenveen. Het ging over de watertoren die in 1980 is gesloopt. Jan Arendz speelde de architect van de toren, Kuipers. Verder waren er rollen voor actrice/zangeres Maaike Schuurmans en de acteur Michael de Roos, beiden afkomstig uit Sneek. .Op de foto Jan Arendz met  Jesper Minkes. Ook leden van de zwem-, synchroon– en waterpolovereniging HZ&PC gingen letterlijk en figuurlijk te water.